Escola d’estiu alternativa


II ESCOLA D'ESTIU ALTERNATIVA 2017

 

* INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: 961352044 / 636360564

PROGRAMA DE L’ESCOLA D’ESTIU

AL C.E.I.P LA LLOMA DEL MAS

 

capc3a7alera061logo_llomadelmasNORAI BIENESTAR

 

 

PLANIFICACIÓ DIÀRIA

BON ESTIU 17

 

9.00-10.00 – JOCS DE IOGA.

10.00 – 11.00 – DESCOBERTA DEL MÓN (Montessori).

11.00 – 11.30 – ESMORZAR.

11.30 – 12.15 – DESCOBERTA DEL MÓN. (Montessori).

  1. 15 – 13.00 – JOCS D’AIGUA. *Sols dies de molta calor.

13.00- 13.30 – CERCLE MÀGIC DE COMPARTIR – MEDITACIÓ.

 

ACTIVITATS

 

JOCS DE IOGA

Cada matí començarém amb una classe de ioga per a xiquets. Apropem el ioga de forma divertida a tots els xiquets. Des de els més menuts de 3 anys poden gaudir d’aquesta activitat que aporta multitud de beneficis.

Realitzem exercici físic amb l’ejercitació de les diferents postures que plantegem als xiquets més menuts mitjançant un conte o un joc, una cançò…I als més grans mitjançant històries més elaborades, fitxes de les postures a treballar, reptes i dinàmiques divertides…

Treballém la relaxació de multitud de formes, relaxacions musculars, relaxacions mitjançant la respiració, relaxacions imaginatives, relaxacions amb moviment, massatge, meditacions, música…

Fem jocs molt divertits, de compartir, de coneixement emocional, d’habiliats socials, cooperatius, creatius, imaginatius…

ARBOL YOGA NIÑOS

 

DESCOBERTA DEL MÓN

 

La metodología Montessori té un dels seus puntals fonamentals en les activitats d’autodescoberta per part dels xiquets.

Al llarg de les cinc setmanes de l’escola d’estiu, els alumnes aniràn descobrint el món. Farém activitats de descoberta del món natural, del món artístic, del món científic, del món social i del món personal.

Cada setmana es faràn activitats barrejades de cadascún d’aquets mons. Totes les activitats adaptades a l’edat de cada alumne, des d’educació infantil a educació primaria.

 

MÓN NATURAL: activitats al voltant de temàtiques tan interessants com l’univers, els amics animals: la fauna, les amigues les plantes: flora, sensibilització amb l’entorn, l’aigua amiga.

Aprofitant els recursos de l’entorn de la lloma per a l’autodescobriment.

 

MÓN ARTÍSTIC: activitats al voltant de la pintura, escultura, música, dança i tot tipus de creació artística. Creació lliure amb materials diversos, activitats poc dirigides per fer sorgir la creativitat de l’alumnat.

 

MÓN CIENTÍFIC: autodescobriment de les propietats de la matèria i l’energía, la física i la química, les matemàtiques. Amb petits experiments controlats, manipulació de sustancies quotidianes, demostracions científiques casolanes…

 

MÓN SOCIAL: activitats al voltant de les diverses ciutats, poblacions, tribus, assentaments humans. Viure i conviure en societat.

 

MÓN PERSONAL: activitats per a l’autodescobriment personal. Coneixement d’un mateix i valoració positiva de la nostra persona.

Per augmentar la nostra autoestima i coneixement personal.

 

Un altre pilar de la metodología Montessori es la facilitació del espais i materials per part del professor per tal d’afavorir l’autodescobriment per part de l’alumne mitjançant aquests materials i llocs preparats. En aquest sentit treballarem amb materials inspiradors per a fer des de collages, murals, petites construccions, manualitats, robes, experiments…fins a poesies, diaris, cançons, contes, histories, treballs de recerca…

 

1280_1024_20100122124538207291

 

JOCS D’AIGUA

Com que a l’estiu fa molta calor proposem una sèrie de jocs d’aigua per a pasar-ho bé i treballar de forma cooperativa i amb el grup.

  • Proposem per a infantil jocs com peix- peixet: es tracta d’anar agafant per torns uns peixets de plàctic de dins d’una xicoteta piscina amb aigua.

 

  • Proposem per a primaria jocs com: els Cambrers Bojos: Es fan 2 equips. Un equip són els cambrers i l’altre els canoners. Els cambrers han de transportar un got d’aigua sobre un frisbee sense que caiga. Els canoners, col·locats al llarg del recorregut i a una certa distància, intenten fer que caiga tirant un globus d’aigua. Després canvi de rol.

“Es tracta d’arremullarse un poquet i divertir-se.”

 

imagenes-gato-al-agua_008

CERCLE MÀGIC DE COMPARTIR I MEDITACIÓ

Cada dia al finalitzar la jornada ens reunirém per parlar de com ens ha anat el dia, el que més ens ha agradat, reptes superats, que hem aprés… expressar el que cadascú vulga  del llarg de la jornada.

Per acabar farém una meditació, per escoltar el cos, la respiració, una peça musical relaxant, relaxació amb moviment, tancar els ulls una estona, centrar l’atenció en els sorolls de l’exterior…i tornarém a casa ben tranquils.

 

1680_1050_20100122124507225101

METODOLOGÍA GENERAL DE TREBALL MONTESSORI

 

DE 3 A 6 ANYS

El currículum en l’aula de 3 a 6 anys es dividix en quatre àrees de treball:

  1. Vida Pràctica: són activitats que apunten a cura de si mateixos, dels altres i de l’ambient físic que habiten. Les activitats inclouen tasques que li són familiars als xiquets: llavar, enllustrar, posar la taula, arreglament de gerros, etc. També s’introduïxen activitats de “gracia i cortesía” que caracteritzen tots els sers civilitzats. A través d’estes i altres activitats, s’aconseguix coordinació i control del moviment i exploració de l’entorn. Els xiquets aprenen a realitzar una tasca de principi a fi, desenrotllen la seua voluntat, el seu interlocutòria disciplina, la capacitat de concentració i la confiança en si mateixos.
  2. Sensorial: el xiquet d’esta edat aprén a través dels seus sentits més que a través del seu intel·lecte. Els materials sensorials són ferramentes perquè els xiquets refinen cada un dels seus sentits ja que cada un aïlla una qualitat particular: olor, grandària, pes, textura, sabor, color, etc”

En esta edat preescolar en què el xiquet rep excessiva informació sensorial, estos materials li permeten trobar orde i sentit en el món, eleven la seua capacitat de percepció, afavorixen l’observació i un sentit d’admiració per tot el que els rodeja.

  1. Llenguatge: quan els xiquets entren a l’ambient als 3 anys enriquixen el llenguatge ja adquirit. Són capaços d’usar-ho intel·ligentment amb precisió, bellesa, donant-se compte a poc a poc de les seues propietats. Aprenen a escriure partint dels sentits (l’oïda, el tacte) i, com una conseqüència natural d’açò aprenen a llegir. Com una extensió de les activitats de llenguatge, els xiquets aprenen sobre geografia, història, art, música. Estes àrees ajuden al xiquet a conéixer l’entorn que ho rodeja i a despertar la consciència en el xiquet del lloc que ocupa en el món; els porta a sentir respecte i amor pel seu ambient, i crega un sentit de solidaritat amb tota la família humana i el seu hàbitat.
  2. Matemàtica: els materials ajuden al xiquet a aprendre i entendre conceptes matemàtics al treballar amb materials concrets que ho conduïxen intuïtivament cap a conceptes abstractes. Li oferixen impressions sensorials dels números i assenten les bases per a l’àlgebra i la geometria”

 

DE 6 A 12 ANYS

El Currículum a l’aula dels 6 als 12 anys presenta una visió històrica, evolutiva i integrada del coneixement i del desenrotllament humà. Inclou cinc Grans Lliçons o lliçons fonamentals a partir de les quals es desenrotllen estudis específics en distintes àrees.

Les lliçons estan dissenyades per a despertar la imaginació, la curiositat i l’admiració per la capacitat creativa i innovadora de l’esperit humà”

Grans lliçons Estudis específics
Evolució de  l’Univers i de la Terra Astronomía, metereología, química, física, geología, geografía.
Evolució de la Vida Biología, botànica, mig ambient, evolució de la vida, zoología
Evolució dels Èssers Humans Història, cultura, estudis socials, descubriments científics e invencions
Comunicació per Signes Lectura, escriptura, lingüística, estructures del llenguatge, literatura.
Història dels Nombres Matemàtiques, origen dels nombres, sistemes de nombres, geometría.
Si te gusta Compartelo....
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone